Make-up met bril

Make-up met bril

U draagt een bril en u bent er trots op! Maar vraagt u zich soms af hoe u het beste make-up draagt als u de bril opzet? Wij hebben een aantal tips waarmee u eenvoudig uw normale make-up routine aanpast en er met een bril en make-up flitsend uitziet! 

Make-up dragen als u bijziend bent (- sterkte)

Als u bijziend bent, lijken uw ogen kleiner achter de brillenglazen. Kies daarom voor een lichte oogschaduw met eventueel een lichte glans. Hierdoor lijken de ogen optisch groter waardoor ze niet wegvallen achter het montuur. Een tip is om donkere kleuren oogschaduw en dikke oogpotloden te vermijden. Kies in plaats daarvan voor glimmende pastelkleuren zoals beige, lichtgrijs of wit.

Ook wit oogpotlood is perfect voor de dames die bijziend zijn doordat deze de ogen vergroot. Trek bijvoorbeeld met een wit oogpotlood eens een lijntje op uw onderste ooglid en u zult zien dat uw ogen er een stuk frisser uitzien!

Make-up dragen als u verziend bent (+ sterkte)

Bent u sterk verziend? Dan worden uw ogen via de brillenglazen sterk vergroot. Om dit effect wat te verminderen kunt u het beste een donkere matte oogschaduw gebruiken in de kleuren bruin, grijs of groen. Vloeibare oogschaduw is hierbij mooier dan poeder oogschaduw omdat de brillenglazen de kleurdeeltjes versterken. Ook kunt u het beste glanzende of glinsterende oogschaduw vermijden omdat uw brillenglazen dit effect versterken. Tot slot is eyeliner goed te combineren doordat deze de ogen verkleint. Zorg er bij het aanbrengen van eyeliner wel voor dat u met een kwastje of wattenstaafje de lijn wat uitvaagt. Zo vallen fouten minder op.

Algemene tips voor het dragen van make-up en een bril

Hoe dikker het montuur, hoe dikker de eyeliner: heeft u een dun onopvallend montuur? Dan staat een dun subtiel randje boven de bovenste wimperrand het mooist. Heeft u echter een dik montuur? Dan is een dikkere eyeliner rand het mooiste!

Wimperkruller en mascara: krul de wimpers met een wimperkrultang om de ogen nog meer te laten spreken. Probeer ook zo min mogelijk klonterige mascara te gebruiken, dit valt heel erg op als u een + sterkte heeft.

Match make-up en montuur: probeer zoveel mogelijk kleuren te gebruiken die bij het montuur matchen en voorkom kleuren die vloeken. Stel dat de bril donkerbruin is, gebruik dan geen roze blush maar eerder een terracotta kleur. Zo creëert u een mooi effect in plaats van een clowntjes look.

Vermijd glitter: en om nog maar even terug te komen op de clowntjes look: glitter blush en oogschaduw zijn vaak te veel als u een bril draagt. Make-up met een lichte glans kan wel, maar glitter of metallic achtige kleuren is helaas niet voor de brildrager weggelegd.

Wenkbrauwen: wenkbrauwen zijn het belangrijkste onderdeel van het gezicht en voor brildragers misschien nog wel belangrijker. Zeker als uw wenkbrauwen bijna transparant zijn is het een goed idee om ze in te kleuren met een potlood of matte oogschaduw. Zorg ervoor dat u overtollige haren onder de wenkbrauwen weg epileert en kam de haren licht omhoog om de ogen te liften.

Lippenstift: lippenstift staat ontzettend goed bij brildragers! In tegenstelling tot felle kleuren bij de ogen, wat een slechte combinatie is, kan dit bij de mond juist wel. Richt daarom de aandacht op de mond met een mooie felle kleur en houdt de rest lekker eenvoudig en rustig.