Vormstabiele lenzen

De vormstabiele ( harde) contactlens kennen we het langst. Door ontwikkelingen in de materialen waaruit de contactlens bestaat en de verbeteringen in het design van de lenzen is het woord harde lens veranderd naar vormstabiele lens. Aanmeting van vormstabiele lenzen vraagt meer kennis en vaardigheid dan het aanmeten van een zachte lens. Deze vormstabiele lens moet goed aangepast zijn aan de bolling van de voorkant van het oog (het hoornvlies). Daarom zal het aanmeten van vormstabiele lenzen ook meer tijd in beslag nemen. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak dan een afspraak.

Kosten

De kosten voor vormstabiele lenzen verschillen per soort en beginnen bij € 95,= per lens. Voor een eerste aanpassing rekenen wij eenmalig € 35,= aanpaskosten, dit is dan incl. alle controles en eventuele ruilingen van de lenzen.

Onderhoud

Een vormstabiele lens gaat gemiddeld 1-3 jaar mee. Om de lenzen in goede conditie te houden is onderhoud erg belangrijk. Dagelijks de lenzen reinigen met de door ons geadviseerde vloeistof. Schone lenzen zorgen voor een goed zicht en houden de ogen gezond.

Conform®

Nog meer dan andere harde contactlenzen worden Conform-lenzen volledig op maat gemaakt voor jouw ogen. Ze zijn daarmee uniek en de eerste lenzen die op deze manier worden aangemeten en geproduceerd. Doordat de lenzen volledig op maat gemaakt worden, voelen ze extra comfortabel aan.