Zachte lenzen

De zachte lenzen hebben de afgelopen jaren net als de vormstabiele lenzen veel ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van lensmateriaal en design. Waar met de oudere type lenzen nog veel problemen waren met de zuurstofdoorlaatbaarheid naar het oog, is dat met de huidige generatie lenzen vrijwel geen probleem meer. Zeker met de komst van de siliconen hydrogel lenzen is de zuurstofvoorziening van het oog achter de lens enorm verbeterd.

De vervangingsfrequentie van zachte lenzen was in het verleden 1-2 jaar. Dit bleek zowel voor de zuurstofdoorlaatbaarheid als voor de hygiëne van de lens onvoldoende te zijn. Daarom worden de meeste zachte lenzen maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks vervangen.

Het wennen aan de zachte lenzen gaat erg snel zodat ze al gauw comfortabel op het oog zitten. Verder zijn zachte lenzen uitermate geschikt voor sporten.

Sferisch

Sferische lenzen zijn lenzen met één sterkte. Dit kunnen dag-, week-, of maandlenzen zijn. Maandlenzen van dit soort zijn er al vanaf € 109,= per halfjaar incl. vloeistoffen.

Torisch

Torische lenzen zijn lenzen met een cylinder. Dit kunnen dag-, week-, of maandlenzen zijn. Maandlenzen van dit soort zijn er al vanaf € 149,= per halfjaar incl. vloeistoffen.

Maatwerk

Wanneer standaard lenzen niet mogelijk zijn, gaan we over op maatwerk. Deze zachte lenzen worden speciaal voor u op maat gemaakt bv. de Indivisual.