Droge Ogen

Droge en natte ogen; veel mensen hebben er last van. De klachten en mate van klachten variëren per persoon en de manier waarop het behandeld kan worden zal daarom ook per persoon verschillen. De ene persoon heeft het meeste baat bij een droge en natte ogen behandelingstraject, terwijl de ander met oogdruppels kan volstaan.

Wat zijn droge ogen?

Droge ogen worden gekenmerkt door uitdroging van het hoornvlies (de voorkant van je oog) en de oogleden. De traanklieren die boven je oog zitten maken te weinig traanvocht aan of traanvocht van een mindere kwaliteit.

Traanvocht beschermt je oog tegen uitdroging, stof en bacteriën. En een goede traanfilm zorgt ervoor dat het beeld dat je ziet scherp en helder is. Zo’n 20 keer per minuut verdeel je het traanvocht over het oog door te knipperen.

Traanfilm Analyse

Als er een tekort aan traanvocht is, heb je last van droge ogen. Maar ook als je een overschot aan traanvocht hebt, valt dat onder de noemer droge ogen. De samenstelling van het traanvocht is dan niet optimaal waardoor het traanvocht niet goed hecht aan je oogoppervlak. Dat je niet genoeg traanvocht hebt of dat het niet goed hecht aan het oogoppervlak kan verschillende oorzaken hebben.

Een traanfilm analyse geeft ons een gedetailleerd beeld van de oorzaak van jouw droge ogen.  En op basis van deze resultaten kunnen we beoordelen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Deze diagnostische traanfilm analyse kost € 47,50.

Op zoek naar de oorzaak van jouw droge ogen? Doe dan een traanfilm analyse bij EYEZ LOOK wij geven altijd advies op maat.

De traanfilm analyse en de droge en natte ogen behandelingen worden niet vergoed door je zorgverzekeraar.